REV congres

12 september vond het REV congres plaats. Een geslaagde dag waarbij we samen met meer dan 120 deelnemers het REV officieel in beheer hebben genomen. Hier lees je het artikel over de dag, bekijk je de aftermovie en vind je zowel de foto's als presentaties terug. 

Aftermovie

 

REV officieel in beheer bij RWS
 Het REV werd symbolisch, met een groot legoblok, overgedragen door Rianne Dobbelsteen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan Patricia Zorko, waarnemend directeur-generaal bij Rijkswaterstaat. Waarom een legosteen? Het REV is nu in beheer bij Rijkswaterstaat, dit betekent alleen niet dat we al uitgebouwd zijn. Patricia gaf vervolgens het stokje door aan Bob Felix. Hij zal  met alle betrokkenen in de praktijk het REV verder uitbouwen tot een volwaardig register. 

Voor de opening vroegen we een aantal betrokken waarom hun blij zijn dat er een Register Externe Veiligheidsrisico's is. Bekijk deze video hier. 

Officieel REV overdracht

Gevarieerd programma
Met een gevarieerd programma waarbij je kon kiezen uit 32 workshops (12 vanuit het REV en 20 vanuit de Atlas Leefomgeving) was er voor ieder wat wils. Deelnemers volgden bijvoorbeeld de sessie over hoe we omgaan met nieuwe ontwikkelingen rondom buurtbatterijen van Oostkracht 10, leerden meer over wat je met AI doen en wat juist nog niet en namen deel aan de workshop over hoe je een veilige leefomgeving ontwerpt.

Inspirerende locatie
De dag vond plaats bij ACT Eventstudio’s op het terrein van Industriepark Kleefse Waard (IPKW). Een inspirerend bedrijventerrein dat duurzame en energie-gerelateerde bedrijven huisvest. Bezoekers volgden onder andere de propaaninstructie bij het brandweer trainingscentrum of bezochten het waterstoftankstation.

Explosie

In samenwerking met de Atlasconferentie
De verschillende kaarten van het REV staan reeds in de Atlas Leefomgeving. Om deze reden was de jaarlijkse Atlasconferentie voor ons daarom dé plek om het REV-congres te organiseren. Een succesvolle samenwerking waarbij we samen bijna 300 bezoekers mochten verwelkomen.

Nieuwsgierig hoe de dag eruitzag?
Bekijk alle foto’s

Workshop gemist? Of wil je een presentatie teruglezen?
Bekijk alle aangeleverde presentaties